Избягай от скуката и се забавлявай с нас!
eleonora007 блог

10 предупредителни знака за връзка с кошмарен потенциал

  Ти си мислеше, че всичките ти мъки приключват щом се влюбиш? Наистина и такива неща се случват понякога, но твърде малко са щастливките, които попадат на подходящия още от първия път. В някои отношения влюбването е само началото на проблемите ти. Очевидно е, че не на всички връзки им е писано да продължат вечно... Понякога, обаче, замъглената представа за нещата не ти позволява да разпознаеш очевидните знаци, че нещо не е както трябва. Това са ранните знаци на връзките с потенциал да се превърнат в същински кошмар, от който трябва да се събудиш преди да е станало прекалено късно! 10 предупредителни знака за връзка с кошмарен потенциал

 


Често ставаш свидетел на връзки, които започват супер обещаващо, но след време нещата се променят. Всеки заслужава да обича, но и да бъде обичан! Споделяй ценното си време само с тези, които те уважават и се държат добре с теб. Предлагам кратко резюме на предупредителните знаци, за да прецениш дали половинката ти заслужава да му отдадеш сърцето си изцяло. Понякога влюбването прилича на психическо отклонение... да, без майтап! Когато си в такъв период, дори не си даваш сметка колко идеализиран е образът му в очите ти. Заради затъмнението, в което се намираш, пропускаш знаците, които подсказват, че той не е мъжът от представите ти. Ето ти една простичка стратегия: Ако има нещо, каквото и да е то (дори маловажно), което те притеснява, представи си, че твоя приятелка се е оплакала от същия проблем. Помисли какъв щеше да е съветът ти към нея и след като го осъзнаеш, послушай себе си! Преди всичко ти заслужаваш стабилни отношения, базирани на взаимна любов, взаимно уважение, въобще... взаимност. Ако човекът до теб не ти дава всичко, от което се нуждаеш, колкото и да е трудна раздялата, време е да се вземеш в ръце и да продължиш живота си с някой, който ще те направи истински щастлива.

1. Агресивен е.
Да бъде малко по-грубоват и да бъде груб, са две съвсем различни неща. Стигне ли се до физическа саморазправа, краят на връзката очевидно е най-доброто решение за теб. Хубавото е, че лесно можеш да разпознаеш дали наистина би прекалил с грубостите, още преди да се е стигнало до истински бой. Предупредителни сигнали може да бъдат прекалено агресивните му закачки. Дори и да водите извънредно бурен сексуален живот, никак не е в реда на нещата често да откриваш по тялото си натъртвания и синини. Други подобни сигнали са закачливо, но доста силно бутане, блъскане или дори удряне... Изводът, който трябва да си направиш: той е физически агресивен и не се притеснява да ти го демонстрира.

2. Често злоупотребява с нарицателните.
Използването на „галени“ имена по твой адрес (не, не става дума за милите имена, с които се наричат влюбените) като „дебела гъска“, „тъпа кранта“ или каквато и да е друга цветиста обида, която те кара да се чувстваш зле, е непростимо! Ако подобни обръщения са ти били отправяни вече, вземи сериозни мерки - той дори не те уважава, а какво остава за любов... Обяснението под формата на извинение, че просто се е пошегувал, или пък го е казал, без да иска, в изблик на гняв, е абсолютно неприемливо.

3. Послъгва.
Забравил си е мобилния, или пък не го е чул, може и без да иска, да го е оставил на вибрация... В следващия момент се изпуска, че е отишъл да пие бира с приятели. Впоследствие случайно разбираш, че приятелят е бил един и се казва Ваня... След разрастването на грандиозния скандал, който предизвикваш, ти се извинява със сведен виновно поглед в земята, казва, че това никога няма да се повтори, че те обича (когато са виновни, мъжете са способни да сложат целия свят в краката ти) и след подобна мила гледка как да не му простиш? Ами никой не е казал, че ще е лесно, но ще се наложи да проявиш твърдост! Ти заслужаваш да си с човек, който казва истината. Хората, които лъжат за дребни, незначителни неща, правят същото и с важните неща. Казва ти, че те обича? А кое те кара да мислиш, че и това не е една от онези дребни, „незначителни“ лъжи?

4. On/Off отношения
Вече ти е втръснало от постоянните скандали, писнало ти е да се събирате и разделяте. Един ден те обича повече от всичко на този свят, а на другия при най-малкия проблем стига до уж генералното заключение, че е време да скъсате. После подхващате старата песен на нов глас... и така до безкрай... Няма смисъл да хабиш време и нерви, за да си с такъв човек. Смесените сигнали, които ти изпраща, са очевиден знак, че той е незрял за връзка. Той не е стабилният мъж, от когото се нуждаеш! Колкото по-дълго продължи връзката ви, толкова по-мъчителна ще е играта ви на нерви. Ако искаш след време да се превърнеш в кълбо от нерви и да ти се наложи спешна психиатрична помощ, подобна връзка е най-сигурният начин да се сдобиеш с такова „светло“ бъдеще...

5. Даваш му пълен и точен отчет за всичко, което правиш.
Постоянно те разпитва какво правиш, когато не сте заедно. Да, на пръв поглед в това няма нищо лошо, дори е прекрасно, но той не спира дотук. Иска да знае къде си по всяко време, не пропуска да се обади поне няколко пъти на ден, особено ако не си вкъщи. Сигурно си мислиш: толкова е влюбен в мен, че иска да чува гласа ми постоянно! Има известна вероятност и да си права, но истината на Cosmo едва ли ще ти хареса... Бъди изключително предпазлива и нащрек, ако гаджето ти държи да знае къде си във всеки момент и често те проверява. Това е поведение на мъж, който се чувства несигурен, или пък се вижда с друга и иска да знае къде си, за да не се натъкнеш случайно на него и другата му любима...

6. Трудно откриваем е.
Вечно е зает, нямаш номера на стационарния му телефон, адреса или каквато и да е информация за работата му. Единствената ти връзка с него е мобилният му, но не ти позволява да го търсиш по всяко време. Най-вероятно вече сама си се досетила, че тук има нещо гнило! Със сигурност изгаряш от любопитство какво толкова крие, но няма смисъл да хвърляш усилия, за да разбереш. Всички тези предупредителни знаци доказват само едно – той усърдно пази личното си пространство от теб. Доста вероятно е също ти да не си единствената жена, която споделя чаршафите му. Мислиш ли, че изобщо заслужава да бъде в мислите ти?

7. Страда от силно изразен Едипов комплекс.
Ако неведнъж си чувала от неговата уста, че всичко, което готви мама, е най-вкусно, че мама пере, колосва и глади дрехите му най-добре... бъди сигурна, че ти никога няма да бъдеш по-добра от нея, поне не и в неговите очи. Образът на мама те преследва навсякъде и вече имаш чувството, че мразиш горката женица, без дори да си я виждала... Сама прецени дали можеш да го преглътнеш...

8. Ти полагаш повече усилия за връзката ви.
Обажда се рядко, не ти пише мили сладки sms-и, не помниш дали изобщо се е случвало да те изненада, просто защото има нужда да те види, а за съвместно съжителство и дума не може да става. Имаш чувството, че винаги ти си тази, която крепи връзката, извинява се, поддържа искрата помежду ви... Хей! Връзката е като двупосочна улица, в която участват двама души! Твоят човек не полага усилия да бъде с теб, защото не го интересуваш достатъчно и колкото по-рано го осъзнаеш, толкова по-добре.

9. Зависим е...
Без значение от какво... Някои хора имат нужда от нещо в живота си, което да ги крепи и да поддържа интереса им. Някои избират алкохола, други - наркотиците, трети - жените. Не, тук не говорим за любов към нещо, а за пристрастяване, което няма нищо общо с безвредната и красива концепция на любовта. Не пренебрегвай знаците, които подсказват, че той злоупотребява със стимулантите за добро настроение. Твърде вероятно е, ако има подобни проблеми, често да ги поглъща, дори когато е с теб. Случва ли се често да ти звънне посред нощ и да те залее с несвързани любовни обяснения колко много значиш за него? Не бързай да се впускаш в мисли за светлото ви бъдеще заедно, защото е твърде вероятно на другия ден да е забравил какви ги е редил под въздействието на алкохола (или на каквото е поел).

10. Има лошо отношение към хората около себе си.
Обърни внимание на отношението на гаджето ти към околните. Това те интересува, и то живо, защото начинът, по който се държи с тях, е начинът, по който се държи с теб самата. Отговори си на няколко въпроса и след това сама прецени дали заслужава да има такова злато като теб до себе си. Добре ли се държи с хората? Когато излизате на вечеря, любезен ли е със сервитьорите? Какво е отношението му към собствените му близки? А към твоите? Как говори за приятелите си и споделя ли пикантни подробности за тях зад гърба им? Отговори ли си вече? Половината работа е свършена, оттук нататък трябва сама да си направиш изводите.

Не съвсем кошмарните мъже...
Ето и няколко типа мъже, които не са съвсем за изхвърляне, стига да решиш, че известна доза риск не би те уплашила, както и че имаш нужните нерви и време да направиш така, че нещата да проработят в твоя полза...

Свободолюбивият
Мъжът, който обича свободата си... Всъщност няма човек, който да не я обича. Тук говорим за мъжа, който се страхува от сериозно обвързване. Дай му нужната свобода в отношенията ви. Остави го да излиза и да прави каквото си иска. Покажи му, че го обичаш, но без да му налагаш каквито и да е ограничения и правила, особено пък ултиматуми, защото точно това са нещата, които ще го подплашат и прогонят (осъзнаваш, че това понякога може да бъде доста изнервящо). Същевременно в никакъв случай не поставяй личния си живот на заден план. Излизай с други хора, покажи му, че ти самата също харесваш свободата си, че си интересна и не разчиташ за всичко на него. Ако наистина те обича, рано или късно ще осъзнае, че не иска да те изгуби и ще се промени.

Вечно безработният
Може да промениш нещата в своя полза, само ако си сигурна в чувствата му. Пред страха да те изгуби, има голяма вероятност да вземе себе си и живота си в ръце.

Неверникът
Или както обичам да го наричам - „изневерителят“... Много е важно, преди да решиш да се бориш за връзката ви, бавно, внимателно и реалистично да определиш какъв тип изневерител е – системен или инцидентен. Хванеш ли го в крачка, накарай го да обясни подбудите си. Мъжете са си мъже и не можеш да очакваш от един мъж да ти бъде верен до гроб. Ако просто е кривнал веднъж под влиянието на алкохол, или пък след мощно ваше скарване, може да опиташ да му простиш, след като видиш, че полага достатъчно старание. Всеизвестен факт е, че когато на един мъж му се удаде възможност, едва ли ще пропусне да „отбележи“. Имай предвид също, че щом ти няма как да разбереш, той дори не класифицира действието си като изневяра... Ако обаче е системен изневерител, по-добре за психическото ти здраве е да се откачиш навреме. Да излизаш с доказано изневеряващ мъж, ти гарантира доста силна и трудна за издържане ревност, която е способна да те изкарва извън контрол 24 часа от денонощието.

от Росица Шишкова-

COSMOPOLITAN 
интересен
позитивен рейтинг: 3  |  негативен рейтинг: 0

Напиши коментар:

 

Потребител
offline
offline eleonora007 (49)
България, Пловдив, ПловдивБлог: тагове
няма тагове
Форум Силистра | Гледай СЕИР!
Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!!