Избягай от скуката и се забавлявай с нас!
блог
:D:D:D

Според хрониките в началото на VІІ век хан Кубрат се ядосал на своите синове и им счупва GSM-те в главите и ги заклева никога да не се разделят, а ако се случи да се разделят, винаги да поддържат мобилна връзка помежду си. Точно тогава се полагат основите на първия български  мобилен оператор „КонТел”.

 През 681 г. хан Аспарух, с мобилен номер 000 681, минава река Дунав, вдига антената и пуска по един SMS на всички българи:

„Тuk shte bude Bulgaria  : )”.

 По това време седемте славянски племена все още нямат мобилна връзка помежду си и не успяват да се координират в „Славян Фамилия”. Затова са принудени да сключат неизгоден  договор с „КонТел” – главен мобилен оператор на Балканите.. Тервел говорил по мобилния си телефон с Тангра. След този разговор България опира на две морета. Двата оператора – българският „КонТел” и византийския „ВизНет”, сключват договор за сътрудничество с цел отбиване на атаките на арабските оператори, които предлагат евтини SIM карти, с които се опитват да зарибят европейския пазар.

 Междувременно хан Крум въвежда драконовски закони срещу крадците на импулси. Провинилите се лишават от операторски права до края на живота им чрез опцията „HANDS FREE”, т.е. освобождава ги от ръцете им чрез отрязване. След което на крадците им се налага да ползват чужда помощ дори за едно обаждане до тоалетната.

 В началото на IX век България отново диктува модата в модерните комуникации.

 Услугите на „КомТел” са кирилизирани благодарение на системните администратори – братята Кирил и Методий. Затова в края на века „КонТел” има обхват на три морета, а цар Симеон получава златен номер в българската история. Българите имат роуминг в цялата Византийска Империя.

 Паисий Хилендарски не си играел да преписва, а разпространявал своята „История Славянобългарска” чрез SMS–и от типа „О, неразумни юзъре...”.

 Но не всички били толкова щастливи – спомнете си за „Жисием  и страдание грешного Софрония”.

 По-късно цар Иван Асен II пръв прави сайт за запознанства и успява да се ожени цели четири пъти. Но нещата лека – полека се скапват. Причината е появата от Изток на османския мобилен оператор, който за кратко време заграбва обхвата и започва да събира бизнес такси без предварителен договор. Липсата на собствена мобилна мрежа пречела на хайдутите да се организират в чети. Освен това,  на телефоните на Крали Марко и Индже войвода батерийте им паднали в най важния момент.

 Пет века по-късно „Добрите вести идват бързо!” с „ Кървавия SMS”. България с помощта на руския комуникационен гигант „РусКомГиг” успяват да си възвърнат  контролния пакет акции на основната мобилна мрежа в България. По изискване на европейското антимонополно законодателство, България дава територията си на два мобилни оператора „КняжБул” и „ИзтРум”, които в края на краищата се окупират в името на благородната идея  заедно да събират такси от целокупното население. Междувременно „РусКомГиг” сменя собственика си, който загрижен за инвестициите си, пристига на място  с мобилни групи от по 200-300 танка. Точно тогава изгрява звездата на младата надежда на полупроводниковата техника – Янко от Правец, който станал шеф на 16-тата дъщерна фирма на разрасналата се до международна корпорация „РусКомГиг”. За 45 години българският мобилен оператор  става „МобилКом” – мобилни комунисти.

 След 10-ти ноември 1989г. работата така се разминава, че вече не се знае кой кум, кой сват, кой на джиесема брат!


 
интересен
позитивен рейтинг: 2  |  негативен рейтинг: 0

Напиши коментар:

 

Блог: тагове
няма тагове
Архив
Форум Силистра | Гледай СЕИР!
Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!!