Избягай от скуката и се забавлявай с нас!
gekon блог

Coca- Cola МНОГО ВРЕДИ !!!

 Докато ежедневно се наслаждавате на чаша или две от любимата си кока-кола, не можете да си представите колко лоша услуга правите на само на килограмите си, но и на костите си.

Последни медицински изследвания показват, че колата, била тя диетична или не, вреди сериозно на здравината на костната ви система и е една от причините за развитието на коварната болест остеопороза (тя е причина за изтъняването на костите до такава степен, че те започват да се трошат буквално като солети).

Има достатъчно доказателства, че високата консумация на сода и други газирани напитки е свързана с недостатъчната здравина и плътност на костите при децата.

Въздействието на газираните безалкохолни напитки и най-вече на колата, е насочено предимно към плътността на костите и това се доказва по три начина. Засега.

На първо място, хората приемащи предимно газирано са лишени от сериозна доза калции и витамин D. Содата не може да замени по абсолютно никакъв начин хранителната стойност на течности като млякото или обогатените с калций плодови сокове.
 Второ – кофеинът в колата е доказан помощник в развитието на остеопорозата.

И третата основателна причина колата да бъде опасна за здравето е една от основните й съставки – фосфорната киселина. Тази киселина може да причини разрив в цялостния баланс на телесните процеси, защото за неутрализирането й са нужни големи количества калций. И ако човек не приема достатъчно калций с хранителния си режим, организмът започва да си го набавя като го извлича директно от костите.

Недостатъчното наличие на калций в костната структура на тялото е сигурна стъпка към образуване на остеопороза.
За да се предпазите максимално от вредното влияние на иначе хипер успешно пропагандираната кока-кола, си осигурете достатъчно голям прием на калций и витамин D. Намалете до максимум газираните удоволствия и се научете да си доставяте нужната порция здравословни хранителни елементи

Тагове:

 
интересен
позитивен рейтинг: 3  |  негативен рейтинг: 0

Напиши коментар:

gekon (31)
Дано с Този Блог помогна и на други Пристрастени към Колата какъвто бях аз до момента в които прочетох това !
#1, 14.03.2009 - 23:36
 

Форум Силистра | Гледай СЕИР!
Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!!