Избягай от скуката и се забавлявай с нас!
Barmana88 блог

Какво мислите по въпроса?

В малко градче в Ню Ингланд живял един пастор на име Джордж Томас. Една неделна сутрин по време на Възкресение Христово той влязъл в църквата, като носел със себе си ръждясала, огъната стара клетка за птици и я сложил до амвона. Всички погледи били насочени към него въпросително. Пастор Томас започнал да разказва:  
"Вчера се разхождах из града, когато видях един младеж да върви срещу мен и да размята една клетка. В клетката имаше три малки полски птички, които трепереха от студ и страх. Аз спрях момчето и го попитах: "Какво има вътре, синко?" "Само няколко стари птици" - отвърна той. "Какво ще правиш с тях?" - го попитах. " Ще ги отнеса вкъщи и ще се позабавлявам с тях."- ми отвърна. "Ще ги дразня, ще отскубна перата им и ще ги накарам да се бият. Наистина ще се забавлявам." "Но рано или късно тези птици ще ти омръзнат. Какво ще правиш тогава?" "O, имам няколко котки." - отвърна момчето. "Те обичат птици. Ще им дам да ги изядат."
Пасторът замлъкна за момент. "Колко искаш за тези птички, синко?" "Ъ?! Защо ги искате, господине?. Това са само някакви полски птици. Не могат да пеят. А дори не са и красиви!'' "Колко?"- пасторът попитал отново. Момчето сметнало пастора за луд и казало: "Десет долара." Пасторът бръкнал в джоба си и извадил една десет доларова банкнота. Поставил я в ръката на момчето. И за миг момчето изчезнало.
Пасторът вдигнал клетката и внимателно я поставил в края на алеята, където имало едно дърво и едно място, обрасло с трева. Той отворил вратичката и като започнал нежно да почуква по решетката, убедил птичките да излязат и ги освободил. Това обяснило празната клетка на амвона, а след това започнал да разказва следната история.
Един ден Сатана и ГОСПОД ИСУС ХРИСТОС разговаряли. Сатана току що се бил върнал от  Едемската градина и започнал да се хвали и перчи: " Току що хванах много хора. Поставих им капан, изпитана клопка, на която знаех, че няма да могат да устоят!" "Какво ще правиш с тях?" - попитал ИСУС. Сатана отвърнал: "O, ще се позабавлявам! Ще ги науча как да се женят и развеждат, как да се мразят и обиждат, как да пият, да пушат и да псуват. Ще ги науча как да създадат оръжия и бомби и да се избиват един друг. Наистина ще се позабавлявам!"
" И какво ще правиш с тях след това?" попитал ИСУС. "O, ще ги убия." - отвърнал гордо Сатана. "Колко искаш за тях?" - попитал ИСУС. "O, не ти трябват тези хора. Не са добри. Ще ги вземеш, а те ще Те намразят. Ще плюят върху Тебе, ще Те проклинат и ще Те убият. За какво са ти?" "Колко искаш за тях?" - попитал ИСУС отново. Сатана Го погледнал и отвърнал презрително: "Всичката Твоя кръв, сълзи и Твоят живот."
ИСУС отвърнал: "ДАДЕНО!" Тогава Той платил цената. 
Пасторът вдигнал клетката, отворил вратата и се отдалечил от амвона.
Забележка: Не е ли странно колко просто е за хората да потъпкват Бог, а след това се чудят защо целият свят е тръгнал към ада. Не е ли странно как някой може да каже "Аз вярвам в Бог", а в същото време следва Сатана ( който между другото също "вярва" в Бог). Не е ли странно как можеш да изпратиш хиляди шеги по имейла и те се разпространяват като огън, но когато започнеш да изпращаш съобщения за Бог, хората се замислят дали да ги препратят? Не е ли странно,че в трудни моменти всички Го  призоваваме, а после дори забравяме да МУ благодарим?..


 
интересен
позитивен рейтинг: 10  |  негативен рейтинг: 0

Напиши коментар:

страхотен блог,поздравления!дано повече хора го разберат
#1, 11.04.2009 - 22:45
Мерси! Дори само един да го разбере,помни и следва, ще е успех!
12.04.2009 - 19:17
 

Форум Силистра | Гледай СЕИР!
Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!!