Избягай от скуката и се забавлявай с нас!
ysmivka блог
Отварям си тефтерчето, което пазя много...реших да споделя тук едни мисли, които преписах в него, че ми допаднаха много и поне за мен има нещо вярно :)
Страданието се появява тогава, когато очакваме от другите да ни обичат по начина, по който ние си представяме, а не по начина, по който любовта трябва да се прояви - свободно, без ограничения, водейки ни чрез своята сила, без да ни позволява да спрем..

Понякога в живота ни се случват нещастия, които не можем да избегнем. Но все пак има някаква причина, за да ни се случват. Не можем  да я открием преди изпитанията, нито по време на тях. Едва когато ги преодолеем, разбираме защо са се появили в живота ни.

Любовта не задава много въпроси. Ще започнем да мислим, започваме и да се страхуваме. Този страх е необясним и няма смисъл да се опитваме да го изразим с думи. Може би това е страхът да не презрат чувствата ти, да бъдеш отблъснат или пък да не развалиш магията. Ето защо не се пита - действа се. Поемат се рискове.
  155f42174.jpg

По-голямата част от хората смятат, че думите "Обичам те" означават "Твой съм. Аз ти принадлежа." Или "Ти си мой." Това много скоро се превежда като "Аз ти дължа нещо и ти ми дължиш нещо. Моята работа е да те правя щастлив и ти трябва да направиш същото за мен." Думите "Обичам те" всъщност не означават това, но мнозина желаят и се нуждаят, и настояват те да имат този смисъл. Ето защо толкова много хора искат да ги чуват и затова на някои хора им е трудно да ги изрекат... Затова и на повечето хора им е трудно да отстояват тези думи в живота си...
"Обичам те" всъщност означава "Бог в мен вижда Бог в теб".
155f50329.jpg
 
Подходящо време е да кажеш, че обичаш някого, когато сърцето ти изрече думите, а не умът. Когато не е необходимо да се замисляш, когато дори не мислиш, когато си напълно извън мислите си, погълнат изцяло от своите чувства.
155f43782.jpg

Бъди това, което търсиш и то ще те открие. Отдавай онова, което желаеш да получаваш. Бъди онова, което желаеш да преживееш.
155f46895.jpg
Наслаждавай се на всичко. Това е възможно. Изхвърли от него стреса. Всичко е добро. Разпръсквай радост наоколо си. Нужно е само нещо толкова просто като една усмивка, дума на кураж към своите спътници, помощ към някой приятел, подадена ръка на родител. Споделяй любов с всички под формата, която ти подсказва собствената ти душа като най-подходяща в момента  и според отношенията, които имаш с всеки човек - и със самия себе си.
Излез и сътвори света такъв, какъвто го желаеш. Излез и празнувай живота и всичко, което те прави да бъдеш себе си. :) 155f46893.jpg


 
интересен
позитивен рейтинг: 13  |  негативен рейтинг: 0

Напиши коментар:

Sentinel (34)
blogcheto e strahotno :)
#1, 20.02.2008 - 16:15
to ti blagodari :D
20.02.2008 - 22:05
 

Форум Силистра | Гледай СЕИР!
Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!!