Избягай от скуката и се забавлявай с нас!
stefi1986 блог

"Светът е голям..." вече е на крачка от номинацията за "Оскар"

Българският филм "Светът е голям и спасение дебне отвсякъде", предложен за номинация за "Оскар", бе избран като едно от деветте заглавия, които ще продължат във втория етап от съревнованието по избора в категорията "Чуждоезичен филм", съобщиха от Академията за филмово изкуство в Бевърли хилс. Общо 65 творби от цял свят бяха изпратени и одобрени от академията за представяне пред комисиите.
Досега "Светът е голям" е прожектиран на повече от 50 фестивала и е донесъл 18 награди на своите създатели. Дали ще постигне и непостиганото досега от български филм - да бъде номиниран за Оскар - предстои да видим.

Номинациите за категорията "Чуждоезичен филм" за 2009 година са разделени на две фази. Преминаването на първата фаза се определя от неколкостотин членове на академията, които са базирани в Лос Анджелис, и взимат решение от средата на октомври миналата година до 15 февруари т.г. Групата от шестте топ филма е допълнена с още три заглавия, които специално са гласувани и одобрени от Изпълнителния комитет за наградата за чуждоезичен филм на академията.

Окончателният списък на петте номинирани филма ще бъде изработен от двете специални комисии в Ню Йорк и Лос Анджелис. Членовете им ще гледат поне още веднъж всичките девет филма в пакети по три на ден в периода 29-31 януари 2010 г. и ще определят победителите.

Официално номинациите ще бъдат обявени на 2 февруари 2010 г.

Наградите "Оскар" за 2009 ще бъдат раздадени на 7 март 2010 г. в Кодак тиатър и ще бъдат предавани от повече от 200 телевизии от цял свят.

Междувременно стана известно, че след успеха на фестивала в Палм Спрингс, филмът на режисьора Стефан Командарев е включен извънредно в още един филмов фестивал в САЩ, този в Санта Барбара, съобщиха организаторите. Режисьорът потвърди новината и каза, че е дал одобрението си за излъчване на филма.

В момента се водят разговори за излъчване на "Светът е голям и спасение дебне отвсякъде" и на документални филми на Командарев на международен фестивал в Лос Анджелис, съобщиха от борда на директорите на организацията.
  


 
интересен
позитивен рейтинг: 2  |  негативен рейтинг: 0

Напиши коментар:

 

Форум Силистра | Гледай СЕИР!
Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!!