Избягай от скуката и се забавлявай с нас!
Veniki блог

НОВА ПОБЕДА В СОБСТВЕНИЯ МИ СЪРВАЙВАР ;)

Да – фразата АЗ СЕ РАДВАМ НА ЕЖЕДНЕВНИТЕ СИ ПОБЕДИ В СОБСТВЕНИЯ СИ СЪРВАЙВЪР е моя. 2 приятелки я използваха вече от тяхно име, но не им се сърдя. Надявам се наистина да оценяват ежедневните си победи в техния собствен сървайвар.

Събуждам се почти на време. Навън отново е бяло и най-вероятно студено. Снегът продължава да вали. За някои това време е неприятно – студено, и мрачно и без мечти.

Аз отново съм с усмивка на лицето -

правя план за деня докато пия кафето

Вчера беше празник за някои – било е троен пазничен ден – едва вечерта разбрах защо. Не празнувах нито един от 3-е празника – дори прошка не дадох на някого. Но друг най-неочаквано -даде прошка на мен – това направи денят ми щастлив. Над вечер разбрах, че в петък е трябвало да получа стихосбирката на Нели – EVROPA.Това ме прави още по-щастлива. – така, че аз отпразнувах този ден по свой собствен начин. Имам някои приятелки, които до известна степен знаят на какъв етап съм в моя живот. Болшинството незнеете. Този етап – според някой е КРЪСТОПЪТ. Според мен – аз преминах през кръстопътя и съм в началото на нещо ново, което знам къде ще ме отведе – защото имам цел и посока и съм решена по-вече от всякога да ги следвам стриктно. Нямаше драма – нямаше тъга докато бях на кръстопътя –всъщност аз дори не усетих кога го преминахзащото през цялото време бях устремена само напред.

Между няколко чата изпивам кафето и тръгвам. Снежинки целуват усмихнатото ми лице. Незнам дали е студено – на мен ми е топло в душата и за мен това е важно. Получавам книгата и нямам търпение да я видя – това е спомен от НЕЛИ-EVROPA – толкова чакан от мнозина. Отивам в магазина на приятелка отварям плика – нямам търпение да видя моите графики как са излезли от печат. ДОВОЛНА СЪМ. ЩАСТЛИВА СЪМ. СИЯЯ. Още щом включих компа – немога да смогна да прехвърля снимките и някои ме видяха така сияеща от щастие.

НАИСТИНА ТАЗИ КНИГА Е ГОЛЯМА ПОБЕДА В СЪРВАЙВАРА НА НЯКОЛКОЧОВЕКА.

1. ЗА МЕН – тази книга е скъп спомен от НЕЛИ-EVROPA. Тя без да ме познава достатъчно - ми се довери. Знаеше само, че моето хоби е да рисувам, но ми поръча графиките. Приех – получих упреци от близки и приятели, че не съм поискала да ми се плати за графиките. Не бях и помисляла такова нещо – бях и все още СЪМ БЕЗКРАЙНО БЛАГОДАРНА НА НЕЛИ-EVROPA ЗА ДОВЕРИЕТО Й КЪМ МЕН. Още докато се фуках в сайта с моите графики – получих платена поръчка от чужбина да нарисувам портрет на една жена – гледайки я от една единствена снимка на компа. Отне ми доста месеци – но и тук се преборих и победих. Портрета е готов още от миналия месец – платно 47/35, темпер + спец ефект с блясък /мой си патент – нали съм самоука/

2. ЗА СПОНСОРА ИСЕМЕЙСТВОТО НА НЕЛИ-EVROPA. – аз се позабавих с графиките, но все пак ги направих. Направих и ги изненадах с онази, която им бях отказала да рисувам – графиката с кучето. НИЕ ЗАЕДНО ПОБЕДИХМЕ РЕДАКТОРА – ще му напиша името и ще опиша защо сме го победили – защото той заслужава това – и нека други, които са мислели да го наемат да си извадят поука. Аз бях като един вид свръзка между горе споментатите личности. Част от парите – аз трябваше да дам на редактора Филип Дянков от град Бяла – Русенски окр. -и му ги дадох. Тази книга се забави толкова много единствено по негова вина. Той се оправдаваше с разни измислени истории – изет компютър от полицията – и така неможел да продължи работата си по редактиране на стиховете и тем подобни. Един ден каза, че е занесъл материалите в печатницата, а после започна да се крие. Изминаха доста месеци от тогава – и той все казваше различни близки срокове за получаването на стихосбирката. Сроковете отминаваха, а книгата я нямаше.

Говорих веднъж с основния спонсор и той беше много ядосан, че все още книгата не е готова. Помолих го да се успокои. Казах му как бих действала аз и му дадох съвет какво да направи – знаехме в коя печатница е дадена книгата, но от редактора вече нямаше и следа. След време разбрах, че спонсора е послушал съвета ми, открил е близки от града, в който е печатницата – проверили на място до къде се е стигнало с книгата. ОКАЗАЛО СЕ Е, ЧЕ КНИГАТА ОТ МЕСЕЦИ Е ГОТОВА ОТ ПЕЧАТ, НО РЕДАКТОРА ФИЛИП ДЯНКОВ – НЕ Е ПЛАТИЛ ПОРЪЧКАТА И ЗА ТОВА КНИГАТА СТОИ ТАМ.Спонсора на стихосбирката отново беше безкрайно ядосан, а семейството на Нели – вече беше загубило надежда, че книгата ще види бял свят. Общ познат на спонсора и на редактора – говорил с редактора по въпроса с плащането, а той ХЛАДНОКРЪВНО ОТГОВОРИЛ, ЧЕ Е ИЗХАРЧИЛ ПАРИТЕ И КНИГАТА ЩЕ СТОИ ТАМ.

Основният спонсор беше решил сам да събере от пенсията си пари и след няколко месеца да откупи книгата от печатницата. ЗА ЩАСТИЕ – ПРИЯТЕЛКА НА НЕЛИ ИМАЛА ДРУГА ИДЕЯ – ОТКРИЛА ДАРИТЕЛСКА СМЕТКА, събрали парите и платили книгата в печатницата.

ИЗКАЗАВАМ ОТ МОЕ ИМЕ, ОТ ИМЕТО НА ОСНОВНИЯ СОНСОР И ОТ СЕМЕЙСТВОТО НА НЕЛИ-EVROPA /ТЕ СЪЩО ДАДОХА ЧАСТ ОТ НЕОБХОДИМАТА СУМА ЗА ИЗДАВАНЕ НА КНИГАТА/ - НАШАТА ОГРОМНА БЛАГОДАРНОСТ КЪМ :

ТЕЗИ КОИТО СЕ ВКЛЮЧИХА ДА ПРАВЯТ КОЛАЖИ ЗА КОРИЦИТЕ /който от вас иска да получи екземпляр от стихосбирката – да ми изпрати адреса си/

ТЕЗИ КОИТО ПОВЯРВАХА В МЕЧТАТА И ДАДОХА СРЕДСТВА ДА СЕ ОТКУПИ КНИГАТА.

Ето още едно доказателство на моята мисъл – НА ПУК НА ВСИЧКИ И ВЪПРЕКИ ВСИЧКО – АЗ ПОБЕЖДАВАМ. В СЛУЧАЯ ПОБЕДАТА Е КОЛЕКТИВНА. КОГАТО СМЕ ЗАЕДНО И ОБЕДИНЕНИ – НИЕ МОЖЕМ ДА ПОСТИГНЕМ МНОГО ПО-ВЕЧЕ.


 
интересен
позитивен рейтинг: 12  |  негативен рейтинг: 0

Напиши коментар:

dqdobili (60)
#6, 19.03.2018 - 22:56
.
#5, 19.02.2010 - 20:41
Благодря
Весел уйкенд
ЩУК
20.02.2010 - 16:17
djextazi (41)
Поздраввявам те теб, и всички останали с победака, която дружно сте постигнали, въпреки трудностите, които сте срещнали Вие сте поредното доказателство за това, че когато човек иска нещо силно, и се бори за него, то рано или късно се случва
#4, 18.02.2010 - 12:41
Когато човек иска нещо силно, и се бори за него, то рано или късно се случва - напълно си прав. Това е и една от причините да напиша блога - ЗАЩОТО НИЕ ТРЯБВА ДА ПРЕОДОЛЯВАНЕ ПРЕПЯТСТВИЯТА НИ ПО ПЪТЯ КЪМ ПОСТИГАНЕ НА ЦЕЛТА И МЕЧТАТА НИ
ЩУК
ЗУЛ
ЩУК = щастие, успех, късмет
ЩУК = щур купон
ЗУЛ = здраве, усмивки, любов
20.02.2010 - 16:21
boki-01 (46)
#3, 18.02.2010 - 02:39
Fala Bube
Imaj vesel vikend
poz
20.02.2010 - 16:22
ate (49)
mnogo gotin e
#2, 16.02.2010 - 18:51
Blagodaria
Priatna vecer
ЩУК
ЗУЛ
16.02.2010 - 20:58
Много се радвам Вени! И знаеш,че искам книгата.
ЩУК!
ЗУЛ!
#1, 15.02.2010 - 20:32
Znam Veni - no mi triabva adresa ti - napisi mi go ili v skype ili v postata tuk
I as sam vse oste v euforia - pratih bloga na redaktora a toj naj-naglo vse edno ce ne go e vidial i pak se opita nesto da laze i as go odriazah
Priatna vecer
ЩУК
ЗУЛ
15.02.2010 - 21:39
 

Форум Силистра | Гледай СЕИР!
Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!!