Избягай от скуката и се забавлявай с нас!
Chenchi1 блог

Европейска нощ без инцидент!!!

Европейска нощ без инцидент
На 16 октомври сдружение „Отворена Младеж” и Министерство на здравеопазването чрез РИОКОЗ ще проведат за трети път събития част от ежегодната европейската кампания „Европейска нощ без инцидент”. Целта е насочване на общественото внимание към проблемите на пътя и насърчаване на младите хора да не комбинират алкохола и шофирането.
Доброволци на възраст от 18 до 29 години, ще стоят на входа на дискотеките ...в Търговище и Разград и ще насърчават младежите да определят един измежду тях за „избран шофьор”. Той ще бъде помолен да обещае, че ще остане трезвен през цялата нощ, за да гарантира своята сигурност и тази на приятелите си. Ако той се съгласи да участва, доброволците ще му дадат гривна, като знак за даденото обещание.
„Избраният шофьор” ще носи гривна и при напускане на клуба може доброволно да се подложи на алко/нарко тест, за да докаже, че е спазил обещанието. Ако то е спазено, ще бъде награден с малки подаръци. Ако не, доброволците ще се опитат да го убедят да остави колата си на паркинг или на приятел, които не е пил.
Концепцията на кампанията отново се гради на доброволната воля и свободния избор на младите хора – избор да се забавляват, но и избор да останат живи.
От 2003 г. „Европейската нощ без инцидент” се подкрепя и от Европейската комисия. През 2010 г. кампанията ще се проведе във всички 27 страни членки на Европейския съюз.
Всичко това на фона на едно страхотно ретро парти ВХОД СВОБОДЕН !!!


 
интересен
позитивен рейтинг: 3  |  негативен рейтинг: 0

Напиши коментар:

 

ТУНИНГ Портал | AnimeS-bg.com
Форум Силистра | Flash4e.com | Гледай СЕИР!
Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!!