Избягай от скуката и се забавлявай с нас!
celyf4ica блог

Как и защо е създаден Стоунжендж?

Стоунхендж

Стоунхендж и неговата мистерия

Стоунхендж е едно много странно и интересно място, което е толкова старо, че дори древните гърци и римляни са го смятали за старо. Стоунхендж се намира в равнината Солзбъри, което е разположена на около 130 км. от столицата на Англия – Лондон.

Странно или не, Стоунхендж най-вероятно не е просто струпване на каменни плочи и има някакво предназначение, което обаче човечеството не може да разгадае, макар и при съвременните високи технологии. За това място се смята, че е нещо като енергиен център на Земята и че има специална сила.

На практика е било невъзможно, това творение да се създаде от хора, тъй като крайните странични стълбове тежат впечатляващите 25 тона, а плочите над тях са с тегло от по 700 кг. и сами се досещате, че е било невъзможно да бъдат положени, без нужните съоръжения. Като добавим и факта, че тези камъни са носени от най-близката кариера, която се намира на 380 км. разстояние, то всичко изглежда доста съмнително.

Цялото съоръжение е затворено в огромен земен вал, обграден от ров, който се е запазил и до днес. И всичко това внимателно, съразмерно и геометрически точно вписано в пространството на спокойния ландшафт.

Според легендите и според писанията на много творци се смята, че Стоунхендж е построен от великани или циклопи, а пък древните елини са смятали, че камъните се придвижват с помощта на песен или магически думи. Къде е истината е въпрос с повишена трудност, но не е изключено в това съоръжение да има и извънземна намеса.

„Висящите камъни“, както ги нарича англо-норманът Васе, са предизвиквали интерес още преди създаването на Троя, като и до днес те продължават да повдигат редица въпроси.

Какво всъщност е Стоунхендж – средство за комуникация с извънземните, астрокомпютър за разчитане на разположението на планетите и Луната, енергиен център на планетата ни, просто струпване на камъни или нещо друго?

Ами ако ви кажем, че в близост до Стоунхендж има друга подобна постройка, наречена Абевури (на селището, където се намира) и превъзхождаща по размери самият Стоунхендж, какво ще си помислите? Чиста случайност или извънземна намеса? 
интересен
позитивен рейтинг: 3  |  негативен рейтинг: 0

Напиши коментар:

celyf4ica (32)
за ландшафта ли говориш...млада да, навреме си се усетил
#2, 19.03.2015 - 15:48
hiroshima (43)
С такава точност си го описала , с тонажа , с килограмите и т.н. , че изведнъж си помислих , че ти си го построила А ма после се усетих , че то е много старо а ти си много младичка
#1, 18.03.2015 - 19:31
 

Форум Силистра | Гледай СЕИР!
Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!!