Избягай от скуката и се забавлявай с нас!
dholidej блог
Агресията и отзивчивост към вредни стимули са адаптивни черти, които са повсеместни животинското царство. Подобно на гръбначни животни, някои безгръбначни са показали, че проявяват anxiety- поведение и променени нива на агресия, които са модулирани от невротрансмитера серотонин. За да се изследва дали това влияние на серотонин се запазва в раци и дали тези поведения са чувствителни към човешките антидепресанти; райета брега раци, Pachygrapsus crassipes, е изследвана с помощта на тревожност (светло / тъмно тест) и агресия (огледало тест) парадигми. Раци индивидуално изложени на остри дози на селективния инхибитор на обратното захващане на серотонина, флуоксетин (5 или 25 мг / л), известен като Prozac®, последвано от тестването на поведението. Най-високата доза на флуоксетин значително намалява тревожността-като поведение, но не са имали влияние върху мобилността или агресия. Тези резултати предполагат, че тревожност поведение е по-чувствително към модулиране на серотонин, отколкото е агресивност в брега рак.

Първоначално от Рио Галегос, Аржентина, д-р Мартин Tresguerres получил бакалавърска и магистърска степен в университета в Буенос Айрес (Аржентина), където специализира в водната биология. Той е получил докторска степен по физиология и клетъчна биология в университета в Алберта (Канада), и приключи науките си обучение по молекулярна chemosensors и сигнална трансдукция в Медицински колеж Weill Cornell в Ню Йорк.
Изследователски интерес:

физиология на водни организми
рН, въглероден диоксид и бикарбонати сензори
вътреклетъчно сигнализиране
йонен транспорт и киселина / основа регулиране
епителната физиология

интереси на Мартин включват еволюционните връзки между основните клетъчни функции и физиологията "целия организъм". Неговите изследвания обхващат биохимия, молекулярна и клетъчна биология и физиология, но в миналото те също са покрити морски безгръбначни екология, морски бозайник таксономия и рибарството. Тези преживявания са обучени Мартин винаги да помисли за "голямата картина", дори по време на изучаване на процесите на молекулярно ниво.

Засилвайки лидерство Скрипс "в киселинността на океана, изследвания на Мартин в Scripps включва как морски организми усещат и се нагаждат към киселина / основа смущения, произтичащи от околната среда и метаболитни изменения в въглероден диоксид, протони и бикарбонатни йони. Други области на интерес му включват аквакултурите, биогорива, и еволюция.
UCSD уроци, преподавани в последните 3 години:

SP13: BGGN271, Adv Експериментални методи / Bio
SP13: SIO297, морска биология Семинар
SP13: SIO181, Marine биохимия
SP13: SIO136, морска биология Laboratory
WI13: SIO199, специални проучвания
WI13: BGGN271, Adv Експериментални методи / Bio
FA12: SIO199, специални проучвания
FA12: BGGN271, Adv Експериментални методи / Bio
SP12: SIO281, Marine физиология 
интересен
позитивен рейтинг: 4  |  негативен рейтинг: 0

Напиши коментар:

Annia (49)
Intersni fakti,blagodaria .
#2, 14.04.2017 - 21:25
15.04.2017 - 21:47
+3
#1, 14.12.2016 - 15:53
14.12.2016 - 19:58
 

Потребител
Блог: тагове
няма тагове
Форум Силистра | Гледай СЕИР!
Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!!