Избягай от скуката и се забавлявай с нас!
bandyov блог
Преди повече от сто години, в навечерието на Коледа главният редактор на известен нюйоркски ежедневник получил следното писмо:
"Господин главен редактор,
Казвам се Вирджиния и съм на осем години. Искам да ви попитам нещо. Съществува ли наистина Дядо Коледа? Мама и татко казват, че съществува.Децата в училище казват, че не съществува и че е измислица за деца, които не са достатъчно пораснали, за да разберат, че го няма.
Кажете ми, съществува ли наистина Дядо Коледа?"
На първа страница в коледния брой на вестника излязла голяма статия под заглавието:
"Да, Вирджиния, Дядо Коледа наистина съществува!
Просто той е много по-необикновен от повечето хора, защото не е един конкретен човек. Не живее на точно определена улица или номер, никога не се разболява и съвсем, съвсем никога няма да умре, докато на света има и дори едно дете, което да има нужда от коледен подарък.
Да, той може би няма собствено тяло. Но живее вътре в нас, точно така жив, както сме самите ние. И това е, което прави Дядо Коледа толкова могъщ.
Никой "жив" истински човек, дори и най-великият владетел не би могъл да обиколи целия свят и да раздаде подаръци на всички деца за една-единствена нощ. Но Дядо Коледа го постига с лекота. Нима това не е достатъчно доказателство, че той съществува - макар и по-необикновен от повечето хора?
Така че, Вирджиния - Дядо Коледа съществува! Не вярвай на тези, които казват, че го няма - те не са достатъчно пораснали, за да разберат, че го има..."
(The New York Sun, 21 септември 1897 г.)

6b57bb24e12784c2de267eac2d5486041514190995.jpeg


 
интересен
позитивен рейтинг: 2  |  негативен рейтинг: 0

Напиши коментар:

 

Форум Силистра | Гледай СЕИР!
Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!!